Tennislessen

Tennislessen
 
Junioren:
Voor junioren zijn tennislessen inbegrepen bij de contributie (zie contributiebedragen elders op de site onder het kopje "Lidmaatschap").
De lessen worden verzorgt door Tennisschool Maascourt uit Venray.
 
De lessen worden gegeven in een periode van 12 maanden vanaf 1 januari. Tennisles voor junioren wordt het hele jaar door aangeboden, het zomer- winterseizoen is verlaten. Hier zijn verschillende argumenten voor:
- continuiteit in lesnemen bevorderd het niveau
- plezier in tennis neemt toe
- TVA wordt een meer complete sportvereniging
- Bestuursbeleid
 
Als je lid wordt krijg je informatie over de tennisles. Bij je aanmelding kun je aangeven of je les neemt. We gaan hier wel van uit want beginnen met tennis zonder tennisles is niet slim. Tennis is een moeilijke sport en moet goed aangeleerd worden anders zul je er te weinig plezier aan beleven.
 
De tennisleraar zal samen met de jeugdcommissie na enkele lessen bepalen hoe de groepen ingedeeld worden. Dit is een dynamisch gebeuren. Mocht het nodig zijn dan kan de groepssamenstelling in overleg veranderd worden, echter nooit om "liever" argumenten.
 
Communicatie over de tennislessen en inhoud hiervan wordt gedaan door de tennisleraar, niet door de jeugdcommissie en/of trainingscoordinator. Bij onoverkomelijke geschillen kan de trainingscoordinator dit opnemen met Maascourt.
 
Senioren:
Tennisschool Maascourt uit Venray verzorgt sinds mei 2017 de tennistraining van TVA.
Je kunt je opgeven voor tennislessen door gebruik te maken van de formulieren onder Download bestanden.
Om tennisles te kunnen nemen dien je lid te zijn van TVA. Hiervoor kun je je wenden tot [email protected]
 
Contact met de tennisschool
Met vragen die je niet bij de tennisleraar kwijt kunt, kun je terecht bij Maascourt dhr Eddy Stupers, 06-28253895 [email protected]
 
Informatie over de tennislessen voor senioren
  • Een lesjaar duurt van 1 januari tot 31 december
  • We kunnen voor senioren les geven op maandagavond vanaf 19:00 uur (en indien het aanbod groter is dan 3 groepen wellicht ook op dinsdag)
  • Lessen duren 60 min. Effectief 55 min. Ivm een korte pauze van de leraar indien nodig.
  • We adviseren sterk aan om met niet meer dan 6 man te lessen om de kwaliteit van de les te garanderen. De leraar kan met 6 lesnemers in verhouding veel meer bereiken dan met 8 man.
  • Een lesgroep bestaat uit minimaal 4 lesnemers.

De kosten worden bepaald door het aantal lesnemers op de baan. Om de flexibiliteit en keuzemogelijkheid te verhogen gaan we uit van 4, 6 of 8 lesnemers op de baan. Bijv 8 lesnemers betalen uiteraard de helft van 4 lesnemers.

Groepsindeling

Je kunt zelf de keuze maken voor een groepsbezetting maar dan wel graag een complete bezetting. Standaard proberen we groepen van 6 personen te maken, tenzij je duidelijk aangeeft dat dit niet wenselijk is. Groepen van 4 lesnemers dienen zich compleet aan te melden.

Lesnemers die zich individueel opgeven worden door de tennisleraar ingedeeld. Hierdoor kan het voorkomen dat de lesgroep uit 5 of 7 lesnemers bestaat. Dit is niet altijd te voorkomen. De kosten worden dan verdeeld over deze 5 of 7 personen. Na 2 lessen zal bekeken worden of de indeling juist is. Mocht je hier problemen mee hebben dan proberen we dat uiteraard op te lossen, maar houdt er rekening mee. Groepen van 5,6 of 7 lesnemers kunnnen ontstaan als gevolg van het aantal aanmeldingen. Wil je dit niet geef dit dan duidelijk aan bij de de aanmelding, om problemen over betaling te voorkomen. Ook hierover zullen we dan met jou overleg plegen.

 
Download bestanden
 
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 485 531 241

Address

Hengeland 12a
5851 EA Afferden